LOADING

Thomas Myrmel

Componist bij de muzikale ontdekplek in Amsterdam

Thomas Myrmel is een componist die zijn compositorische technieken niet alleen op muziek loslaat maar ook op tekst, dans, film en visuele media. Samen met Anat Spiegel heeft Thomas de experimentele rockgroep Controllar opgericht.

Thomas biedt regelmatig technische ondersteuning tijdens evenementen in Splendor.

'Bij Splendor worden dingen mogelijk die nergens anders kunnen. De orde van de dag kan hier van de orde ontsnappen. Het is een plek waar de grens tussen publiek en de muzikant vervaagt.'
Thomas

EERSTE VIDEO OOIT IN SPLENDOR GEMAAKT!

In 2011, zocht het elektronische duo Controllar (Thomas Myrmel & Anat Spiegel) een locatie voor hun clip van hun laatste single Quarantine. Tijdens de voorbereidingen voor het draaien, kreeg Stichting Splendor de sleutels van het badhuis én gaf het toestemming aan Controllar om het rauwe badhuis te gebruiken als filmlocatie!

Samen met Hugo Herrera Tobon en Eric de Clercq stormde Controllar naar binnen, en zochten ze naar alle rare hoeken en gaten, naar de geschiedenis in de poriën van de muren. Het was een uitdaging, zonder elektriciteit in het gebouw, zonder riool en water, een waar verlaten pand. Vanaf het moment dat de muziek luidde was het feest, en voelde het als een prachtig begin van het hoofdstuk Splendor.