LOADING
Vr. 21 juli 2023 – 16:00
Maripepa Contreras presenteert LEDENCONCERT:
21/07

O Choro Club do Rio Amstel

Braziliaanse instrumentale muziek

Dompel jezelf onder in de boeiende melodieën van Braziliaanse Choro-muziek. Ervaar de warmte en gezelligheid die het samen oproept. Choro (uitgesproken als Sjoro) betekent ‘huil’ of ‘kreet’. Het is een instrumentaal genre dat zijn oorsprong vindt in het 19e-eeuwse Rio de Janeiro. Het wordt gekenmerkt door snelle en vrolijke ritmes, virtuositeit, improvisatie en subtiele modulaties. Ondanks de naam zijn de melodieën betoverend. Het is het eerste typisch Braziliaanse genre van stedelijke populaire muziek, gespeeld door “serenadores” die bekend staan als "Chorões". Bij dit concert spelen enkele van de weinige en beste artiesten van het genre in Nederland. Het bestaat uit een ritmesectie van gitaar en of cavaquinho (een kleine metalen snaar Braziliaanse gitaar) plus een pandeiro (een percussie-instrument), en solisten, in dit geval hobo en mandoline.

Net als Jazz weerspiegelt de Choro een samensmelting van Europese en Afrikaanse muziekstijlen, waarin genres als polka, wals en habanera zijn verwerkt. Aanvankelijk werd van genoten tijdens informele bijeenkomsten en hij is langzaam maar zeker populair geworden via grammofoonplaten en radio. Tegenwoordig blijft Choro een levendig onderdeel van de Braziliaanse cultuur. Ga met ons mee voor een onvergetelijke avond, waar Choro's verfijning en belichaming van de Braziliaanse ziel je hart zal boeien. Ervaar de magie van Choro, een waar feest van mooie melodieën, warmte en gezelligheid. Na afloop van het concert kunt u blijven voor een Roda de Choro (een jamsessie) die vergelijkbaar repertoire bevat maar dan in een informele setting waar amateurs en leerlingen van de Choro school mee zullen doen.

Hobo: Maripepa Contreras
Mandoline: Lionel "Lonny" Ziblat
Cavaquinho: **Marijn van der Linden **
7-snarige gitaar: Daniel Montes
Percussie: Wagner Vasconcelos

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan kun je hieronder gewoon een kaartje kopen en ben je natuurlijk ook meer dan welkom!

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9,99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4,99.

Steun Splendor!