LOADING
Di. 6 juni 2023 – 20:30
Oene van Geel
presenteert:
06/06

Collectief Imprography

Co-Session #5

De vijfde editie van Co-Session van Collectief Imprography, is een gedurfde samenwerking tussen Koreaanse en Nederlandse artiesten. Wij nodigen u van harte uit voor deze grensverleggende sessie van interculturele muziek, dans en improvisatie.

"Co-Session" is een onderscheidend platform dat experimentele kunstenaarssessies organiseert waarin veelzijdige artiesten uit muziek en dans op diverse manieren samenwerken. Deze synergetische samenwerking is gebaseerd op de autonome belevingswereld van de dansers en muzikanten, en benadrukt de voortdurende verbinding en communicatie in de creatie vanuit het niets naar nieuw onbekend gebied.

Het proces is een zintuiglijke ervaring en geeft een verhoogde verbinding met de omgeving. Grenzen tussen het 'innerlijke' en 'uiterlijke' lossen op en zo onderzoeken ze onze existentiële conditie. De artiesten dompelen zich onder in beweging en muziek en verweven verbeelding met elementen van de werkelijkheid, hetgeen resulteert in een onuitspreekbare vorm van kunst. Ze verkennen perspectieven op thema's van zelfbewustzijn, innerlijke reis en onderlinge verbondenheid. De magie van improvisatie laat ons de verschillende mogelijkheden van de wereld zien. Simpel, helder en duidelijk!

...Als je kunt dromen - en dromen je niet overmeesteren,
Als je kunt denken - en gedachten niet je doel creëren,
Als je kunt omgaan met triomf en rampspoed
En die twee bedriegers hetzelfde behandelt
...
uit: 'Als', een gedicht van Rudyard Kipling

Dit project werd gepresenteerd ter viering van het 60-jarig jubileum van de diplomatieke betrekkingen tussen Korea en Nederland in Korea, 2022. "Co-Session" evolueert verder dit jaar door Koreaanse dansers uit te nodigen voor zijn nieuwe line-up, waardoor de reikwijdte van het artistieke onderzoek wordt uitgebreid. Het project wordt ondersteund door Dutchculture en de Nederlandse ambassade in Korea.

Musici: Oene van Geel/altviool, Remco Menting/drums en Philipp Ruttgers/piano
Dansers: Yura Park, Yoseb Kim, Edward Lloyd anend Miri Lee
Licht: Petyr Veenstra

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!