LOADING
Vr. 1 november 2019 – 20:15
presenteert, David Dramm
01/11

The Dutch Golden Collection

Trio Basilova | Fridman | Napolov

Passie voor muziek van nu en de oneindige zoektocht naar nieuwe klankwerelden zijn de uitgangspunten die pianiste Helena Basilova, celliste Maya Fridman en slagwerker Konstantyn Napolov verbinden tot een spannend en uniek ensemble.

Door samen te werken met componisten en betrokken te zijn bij het scheppingsproces worden nieuwe composities geboren, nieuwe werelden geopend en verbreden ze de grenzen van het bestaande repertoire. Sinds de oprichting in september 2018 werkte het trio samen met o.a. David Lang, Aart Strootman, Daniel Wohl, Ina Meredi, Moritz Eggert, Christiaan Dieck and Tobias PM Schneid. In juli 2019 debuteerde het trio bij het Blaricum Music Festival met het Triple Concerto 'Pierced' van David Lang o.l.v. Mathieu Herzog.

The Dutch Golden Collection werd opgericht door Konstantyn Napolov om de slagwerkinstrumenten te ontwikkelen, voor het zoeken naar en het creëren van nieuwe muziektalen, voor het uitbreiden van het repertoire voor solo- en kamermuzieken en het promoten van de hedendaagse werken, wereldwijd.

Programma:
Aart Strootman - Obscure Atlas, SG-3
Christian Dieck - DIS-Connect
Daniel Wohl - Microscope
Meredi - Finding Gravity
Tobias PM Schneid - Pas de Trios

Helena Basilova - piano
Maya Fridman - cello
Konstantyn Napolov - slagwerk

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9,99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4,99.

Steun Splendor!