LOADING
Za. 15 juni 2024 – 11:00
Julija Hartig
presenteert:
15/06

Julija Hartig & Roctet + BOOTTOCHT

De Dag van de Componist: in gesprek met Max Knigge en Florian Magnus Maier

DAG VAN DE COMPONIST
Op zaterdag 15 juni doet Splendor uiteraard weer mee aan het Festival Dag van de Componist, dat dit jaar voor de derde keer plaatsvindt. In 16 steden in het hele land is het de hele dag feest met 150 concerten met werk van honderden componisten, uitgevoerd door meer dan 500 musici.

MET DE BOOT NAAR SPLENDOR?
Om 10u vertrekt er een boot (zie foto) vanaf de steiger bij restaurant Sea Palace bij het Centraal Station (waar het openingsconcert plaatsvindt van de Dag van de Componist, van 8:30u tot 9:30u) naar Splendor (bootsteiger van Gassan). Met een kaartje voor dit Splendorconcert mag je gratis meevaren. Er is plek voor ±30 personen. Op de boot klinkt uiteraard muziek, van accordeonist Vasile Nedea.

Julija Hartig speelt het speciaal voor haar geschreven The Music of Erich Zann (2022) van Florian Magnus Maier. Het stuk maakt onderdeel uit van Julija's cd ‘Dark Velvet’ waarmee ze een Edison Klassiek 2023 won in de categorie Nieuwkomer Nationaal.

Roctet speelt ‘De Chroniqueur’ van de Nederlandse componist Max Knigge. Het stuk is speciaal geschreven voor het multidisciplinaire strijkoctet, in opdracht van New Music Now. Een muzikale trip over liefde, waarde en verantwoordelijkheid, met de kleurrijke en spannende muziek.

Julija Hartig gaat na de uitvoering van de stukken in gesprek met de twee componisten over het ontstaan van hun compositie en de samenwerking tussen de spelers en componisten.

Florian Magnus Maier: 'The Music of Erich Zann' for solo viool, stem en electronica (2022) 12’ - In opdracht van New Music Now
Een violistisch hoogstandje, gebaseerd op H.P. Lovecraft’s verhaal van dezelfde naam, geschreven voor mijn goede vriendin en jarenlange samenwerkingspartner Julija Hartig. Dit gevecht van een musicus die geleidelijk de afgrond van waanzin inglijdt terwijl zij met haar spel gruwelen uit een vreemd universum bezweert en bestrijdt, gaat ons zowel qua compositie als qua vioolspel tot het uiterste drijven.
Dit stuk maakt onderdeel uit van de cd ‘Dark Velvet’. Met deze bijzondere cd won Julija een Edison Klassiek 2023 in de categorie Nieuwkomer Nationaal.

Julija Hartig - viool


Max Knigge: 'De Chroniqueur’ voor Strijkoctet (2023) 15’ - In opdracht van New Music Now
Het multidisciplinaire strijkoctet speelt ‘De Chroniqueur’ van de Nederlandse componist Max Knigge. Het stuk is speciaal geschreven voor Roctet in opdracht van New Music Now. Een muzikale trip over liefde, waarde en verantwoordelijkheid, met de kleurrijke en spannende muziek.

Roctet - strijkoctet:
Joris van Rijn - viool
Filipe Fernandes - viool
Francien Schatborn - altviool
Eveline Kraayenhof - cello
Anneke Janssen - cello
Frank Brakkee - altviool
Masha Iakovleva - viool
Julija Hartig - viool

En op de boot, voorafgaand aan het concert:
Vasile Nedea - accordeon

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9,99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4,99.

Steun Splendor!