LOADING
Vr. 29 maart 2024 – 20:00
Thomas Myrmel
presenteert:
29/03

MOVING FURNITURE FESTIVAL

Zes optredens uit de Nederlandse elektronische avantgarde

Experimentele elektronische muziek, field recordings, drones, contrabas en nog veel meer, in alle hoeken en gaten van Splendor! Nieuwe platen van zes artiesten onder het label Moving Furniture uit Amsterdam.

Het Amsterdamse label Moving Furniture is toonaangevend in de Nederlandse (elektronische) avantgarde. In de rijke catalogus van het label staan drone, noise, field recordings, moderne compositie en popmuziek. Op dit MOVING FURNITURE FESTIVAL treden artiesten op die onlangs nieuw werk op het label hebben gepresenteerd of dat later dit jaar gaan doen.

COEN OSCAR POLACK
FANI KONSTANTINIDOU
GLICE
ORPHAX
DARIO CALDERONE
JOS SMOLDERS

COEN OSCAR POLACKs “A Concrete Pasture” verscheen afgelopen herfst. Dit album vol field recordings, gamelan en saxofoon kreeg lovende kritieken. In Splendor speelt hij werk van deze plaat.

Contrabassist DARIO CALDERONE’s album “Isolario” bestaat uit duo’s met andere instrumentalisten. In Splendor presenteert hij nieuw werk voor contrabas en field recordings.

Labelbaas Sietse van Erve, alias ORPHAX, bracht onlangs een album met droneliedjes uit met zijn broer Poni en presenteert in april op het Rewire Festival in Den Haag een compositie met medewerking van Ensemble Maze. In Splendor speelt hij een solo optreden.

Het werk van componist en geluidskunstenaar FANI KONSTANTINIDOU is gebaseerd op stedelijke en rurale geluidsomgevingen, in combinatie met digitale geluidsbronnen. Ze werkt aan een nieuw album dat later in het jaar bij Moving Furniture zal verschijnen.

Van JOS SMOLDERS verschijnt dit jaar een drietal nieuwe werken, waarvan een deel bij Moving Furniture. Hij is ook bij het label betrokken als mastering engineer. Op deze avond in Splendor presenteert hij een nieuw, speciaal voor de gelegenheid geproduceerd audiovisueel werk dat wordt vertoond in afwezigheid van de maker.

Het Amsterdamse noiseduo GLICE is losjes aan de scene rond Moving Furniture verbonden door samenwerkingen met Coen Oscar Polack en Lasse Marhaug.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!