LOADING
Vr. 17 november 2023 – 20:30
Ties Mellema
presenteert LEDENCONCERT:
17/11

PEAX

Albumpresentatie NU - NEW UNIVERSE -

De weg naar dit album kent vele omzwervingen, off-road en vele kilometers snelweg. Onderweg zijn de ongeschreven regels en formaliteiten het raam uitgewaaid en is een idee uitgewerkt met een onbeperkte inspiratie uit de muziekcultuur. Alle muziek die Barry en Ties hebben (mee-)gemaakt, van de straat tot de concertzaal, komt bij elkaar op NEW UNIVERSE.

Onbewust en volledig natuurlijk kwam de muziek van diverse achtergronden naar voren, en als gevolg daarvan is het nu onstuitbaar geworden. Op NU hoor je verschillende genres samengaan, elkaar versterken en aanvullen. Je hoort dat een latin bas heel goed onder een Reichiaans minimal patroon past, met een gewichtsloze romantische melodie erboven (LLKKRR); een funky groove waarover expressieve melodieën opgaan in een bigband (SCHIJF VAN VIJF); of een Afrikaanse beat die uit een web van minimal patronen ontstaat en opgaat in een gospelachtige apotheose (SPIVA). NEW UNIVERSE is een samengaan die liefhebbers van jazz, klassiek, dance, latin & Afrikaanse muziek een nieuw universum biedt om meer van elkaar te kunnen genieten.

PEAX overstijgt stijlen en is meer dan klassiek, jazz of elektronische muziek. PEAX maakt muziek gewichtsloos in NU. PEAX wil inspireren om meer naar elkaar te luisteren en van elkaar te genieten. PEAX zegt niet dat het zo moet, maar dat het ook zó kan.

PEAX
Ties Mellema - saxophones, electronics, keys
Barry Jurjus - mallets, percussion, drums, electronics

Lees hier de 4 sterren-recensie van het album in De Volkskrant van 16 november 20023.

PEAX op Soundcloud

Foto's: Nico Brons, Maarten Corbijn

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan kun je hieronder gewoon een kaartje kopen en ben je natuurlijk ook meer dan welkom!

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9,99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4,99.

Steun Splendor!