LOADING

Jonatan Alvarado

Jonatan Alvarado is zanger, gitarist en luitist bij de muzikale ontdekplek in Amsterdam

Jonatan Alvarado is een zanger en speler van (zeer) oude liederen, of ze nu doorgegeven zijn via manuscripten uit de middeleeuwen of renaissance, of via de mondelinge tradities van Europa en Amerika.

Zijn uitvoeringen bevatten regelmatig zeldzame muzikale juweeltjes, gespeeld en gezongen met historische technieken en instrumenten, maar zonder het contact met het hedendaagse publiek en de praktijk te verliezen. Hij is muzikaal leider van het ensemble Seconda Prat!ca, dat hij samen met Nuno Atalaia oprichtte. Hij treedt ook regelmatig op met veelgeprezen ensembles zoals Sollazzo, Da Tempera Velha, Armonía Concertada en vele anderen.

Foto: Gertjan Vos

'Ik werd verliefd op Splendor - de ruimte, de mensen, de filosofie erachter - sinds de eerste keer dat ik er was met mijn ensemble Seconda Prat!ca, uitgenodigd door mijn goede vriendin Claron McFadden. We werden het eerste ensemble in residence in de geschiedenis van Splendor, voor een periode van twee jaar. De uren die ik in Splendor doorbracht met repeteren, spelen, drinken, kletsen en samenwerken met de andere muzikanten, overtuigden me van het enorme potentieel van dit collectief en deden me stiekem verlangen om er deel van uit te maken. En ik denk dat dromen uitkomen... Ik kijk er erg naar uit om mijn mouwen op te stropen en aan de slag te gaan!'
Jonatan Alvarado