LOADING
Wo. 21 juni 2023 – 20:00
Luke Deane
presenteert:
21/06

Sounding Here: Muziek, Dans en Poëzie

Splendor x Batavierhuis (Rotterdam) - Kunst die LEEFT en groeit in een één-avond-festival sfeer!

Voor deze editie programmeren twee leden van Splendor en het Batavierhuis (Rotterdam), Luke Deane (Splendor) en Christine Cornwell, drie acts met muziek, dans en poëzie. Alle acts presenteren nieuw werk. Verwacht een viering van kunst die LEEFT en groeit in een één-avond-festival sfeer!

Open Union (VK)
Patrick Ellis - elektrische gitaar
Peter Bell - modulaire synthesizer
Voor het eerst te zien in Nederland, Open Union presenteert een gevarieerde set vol flexibele en open-eindige werken die de afgelopen anderhalf jaar specifiek voor het duo zijn geschreven. Elk stuk is in nauwe samenwerking met Open Union gecomponeerd en volgt een proces, verhaal of geluidspalet dat variatie mogelijk maakt en elke uitvoering anders is. Het duo zal een reeks recent in opdracht geschreven werken presenteren.

Fire on your path (2023, nieuw werk)
Emily Gabrielle Aidulis (LT) beweging, stem
Machteld Teekens (NL) poëzie, stem
In the Veda, butter or ghee plays a central role in creation. Precious food like ghee plays a central role in myth and ancient religion. In a dance and speech performance, we aim to explore the origins of circularity. Where circularity ends, there begins the notion of time and breath. Earth is than opposite to heaven, and night contrasts day. Machteld Teekens (1959) is schrijver en beeldend kunstenaar. Ze onderzoekt oude teksten en afbeeldingen om het nieuwe te begrijpen en te verrijken. Dit project is gebaseerd op het gedicht 'schepping volgens Veda', geschreven in 2015, na het volgen van een cursus in Ayurvedische gezondheidsbehandelingen. Dit is nieuw werk dat is geïnitieerd door Sounding Here.

DUO EXPERIMENT
Luke Deane (stem, elektronica)
Marije Nie (stem, tapdans)
Experimenten zijn een traditie voor Sounding Here. Deze keer zijn twee Splendorleden uitgenodigd voor een nieuwe samenwerking rondom een vraag, die ze zullen proberen te beantwoorden in een korte uitvoering.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!