LOADING
Ma. 15 mei 2023 – 20:30
Martin Fondse
presenteert:
15/05

West Side Trio speelt Alternate Realities

Cd-presentatie van dit eigenzinnige elektrische strijktrio!

Het West Side Trio is een elektrisch strijktrio dat bestaat uit Annie Tangberg (cello, effecten, zang), Vera van der Bie (viool, effecten, zang) en Rani Kumar (altviool, effecten, zang). Hun composities kun je omschrijven als fris en filmisch waarbij ze veel gebruik maken van effecten die de klank van de instrumenten op allerlei manieren veranderen. Bovendien zingen ze alle drie, wat de klank van dit trio nog bijzonderder maakt. In hun muziek is duidelijk de invloed van klassiek, pop en jazz te horen. Ze schrijven songs met ruimte voor instrumentale improvisatie, groovy maar ook met een link naar Europese ‘kunstmuziek’ uit de laatste eeuw. Je zou hun stijl kunnen omschrijven als eclectic stringdustrial.

Op het programma staat het repertoire van het 3e album Alternate Realities dat deze dag uit zal komen. Elk nummer beschrijft een potentiele andere werkelijkheid, een alternatieve realiteit. Hoe zou het zijn als we over een tijdje met z’n allen naar een andere planeet verhuizen? Wat als de evolutie anders was verlopen? Hoe ziet de wereld eruit als je gelooft dat die plat is, of voor iemand met dementie? In tien nummers beschrijft het West Side Trio tien alternatieven. Door gebruikt van effecten en hun stemmen heeft elk nummer een heel eigen klank. Het ene moment luister je naar een popliedje, het andere zit je in een nachtclub tijdens een pandemie.

Door de jaren heen heeft het trio verschillende eigen projecten gespeeld en ook samengewerkt met diverse artiesten. Voor de stille film Tabu schreven ze een nieuwe soundtrack die werd uitgevoerd samen met de strijkers van het Metropole Orkest in het Muziekgebouw aan het IJ. Ook schreven ze nieuwe muziek bij enkele andere stille films in samenwerking met het EYE. Ze tourden en werkten samen met onder andere Bill Laurance Project (Snarky Puppy), Jonathan Jeremiah, Sonja van Hamel/The Leonids, Fay Lovsky, Yentl en de Boer, Margriet Sjoerdsma, Tini Thomsen en The Big Hustle.

West Side Trio:
Annie Tangberg (cello, effecten, zang),
Vera van der Bie (viool, effecten, zang)
Rani Kumar (altviool, effecten, zang)

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!