LOADING
Do. 13 juli 2023 – 20:30
Michael Moore
presenteert:
13/07

LOOT - Three Nights in a Row (Day 3)

Music written for Ab Baars, Oscar Jan Hoogland, Uldis Vitols and Onno Govaert

Three Nights in a Row! Een uitdaging voor de musici die hun dwingt nieuw terrein op te zoeken. De geschiedenis heeft al vaak bewezen dat jazz en geimproviseerde muziek tot grote hoogte kan steigen in deze residentievorm die je niet meer vaak tegenkomt in Amsterdam. Dit is u kans om een band weer aan het werk te zien op deze manier.

"Laat de piano spreken en kijk wat die te zeggen heeft." Het is deze, zeer fysieke, benadering van de piano die het uitgangspunt vormde voor de composities die Oscar Jan Hoogland speciaal voor LOOT schreef. Met Ab Baars, Uldis Vitols en Onno Govaert heeft Hoogland de perfecte band bij elkaar gebracht om deze nieuwe muziek te spelen. De muzikanten staan elk sterk in hun eigen contrapunt en zijn meesters in de heterofonische swingbenadering die typerend is voor het deel van het repertoire. And most importantly: het zijn ongelooflijk goede improvisatoren.

Dit concert is deel van een opname-residentie die LOOT doet bij Splendor. Naast de microfoons in de zaal zijn uw oren van harte welkom om het maken van LOOT's debuutalbum te registreren.

"Zo treffen we in dit nieuwe werk een krachtige mix tussen het duidelijk voortbouwen op de traditie van de jazz en frisse, speelse experimenten, waarin we de signatuur van Hoogland overduidelijk herkennen." Ben Taffijn, Draai om je oren

LOOT:
Ab Baars – tenorsax, klarinet
Oscar Jan Hoogland – piano
Uldis Vitols – bas
Onno Govaert – drums

Foto © Erik Smits

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!