LOADING
Zo. 18 augustus 2024 – 15:00 Koop tickets
Anne La Berge
presenteert:
18/08

Enter the Bamboo

Solo Shakuhachi Double Bill met Hélène Seiyu Codjo & Cornelius Shinzen Boots

Hélène en Cornelius ontmoeten elkaar voor het eerst en presenteren ieder een soloset die geworteld is in diepere muzikaliteit, en ten minste één duo en/of improvisatie. De shakuhachi heeft beiden levenslange houtblazers betoverd met zijn wereld van natuur, meditatie, technische beperkingen en expressieve mogelijkheden.

Inwoner van Pennsylvania en gediplomeerde Grootmeester (dai shihan) Cornelius Boots presenteert de levende traditie van de shakuhachi. Zijn concert-meditatieprogramma bevat traditioneel boeddhistisch devotioneel repertoire (of "honkyoku") naast originele composities in zijn kenmerkende natuur-blues-huisstijl en arrangementen van John Coltrane, Jimi Hendrix en Bruce Lee themamuziek. Deze muziek is een overdracht van de kracht en vitaliteit van de adem, zoals die zowel voortkomt uit als ons verbindt met de natuur. De oude monastieke natuurlijke bore (jinashi) en grotere, laaggestemde fluiten (bas of alt) worden in dit programma uitgelicht: zij bieden een sterke verbinding – voor zowel de speler als de luisteraar – met een dieper, bijna oeroud verleden: echo's uit de oude dagen van de aarde.

Gediplomeerde shakuhachi grootmeester (Dai Shihan) Hélène Seiyu 聖 優 speelt zowel traditionele muziek als moderne stukken, eigen composities en improvisaties. Ze treedt solo op of met Japanse en/of westerse muziekinstrumenten in verschillende Europese landen. Ze gebruikt de fluit om haar diepere gevoelens bloot te leggen. Haar doel is de shakuhachi meer bekend te maken en de mensen mee te nemen in de betoverende klank van deze fluit en de kracht ervan. Hélène heeft twee cd's uitgebracht met haar eigen composities: "African Memories" en "Reflection”. De spiritualiteit van de shakuhachi en het spelen in de natuur zijn voor haar essentieel.

Cornelius Boots - Shakuhachi
Hélène Seiyu - Shakuhachi

Tickets

Ticket €18.00
CJP/Stadspas (groene stip) €12.50
Leden (kortingsticket) €9.00
Studenten €6.00
Bestel Bestel ledenticket

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9,99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4,99.

Steun Splendor!