LOADING
Zo. 26 februari 2023 – 20:00
Michael Moore
presenteert:
26/02

August 38th

Without/Within

Een verrassend koor geïnspireerd door Amsterdamse geïmproviseerde muziek

August 38th is een vocaal ensemble bestaand uit 9 zangeressen uit Nederland, Italië, Oekraïne, Letland, Australië, Turkije en Verenigde Staten. Deze groep onderzoekt de verschillende mogelijkheden van de menselijke stem. De zangeressen hebben achtergrond in volksmuziek uit de landen waar ze vandaan komen, Europese klassieke muziek, koor- en jazz zang.

August 38th is uniek in de zin dat de muziek nooit herhaald wordt, ook al werkt het koor vaker met gecomponeerde muziekstukken. De composities voor August 38th zijn zowel complex en technisch uitdagend als dat er ruimte is voor ieder individu om het geheel inhoud te geven. Het repertoire is altijd verbonden met de plek waar gezongen wordt, en gebaseerd op interactie met elkaar, en tijdens de optredens ook met het publiek.

August 38th is een verrassend concept en concert, ten eerste door de voelbare sterke muzikale klik tussen de vrouwelijke koorleden, en vooral door een sterke visie achter het muzikale concept. Er wordt ruim gevarieerd in stijl, en ook worden er buitenmuzikale elementen toegevoegd zoals humor en theater. Een belangrijk deel van het repertoire van August 38th zijn composities gemaakt door Amsterdamse impro scene musici, zoals Misha Mengelberg, Sean Bergin en Michael Moore.

Laura Polence, Annelie Koning, Jodi Gilbert, Sanem Kalfa, Marta Arpini, Saskia Oving, Julia Werner, Maryana Golovchenko, Felicity Provan - zang

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!