LOADING
Di. 21 maart 2023 – 20:15
Joris van Rijn
presenteert LEDENCONCERT:
21/03

Signaturen

Kwintetten van Vaughan Williams en Fibich

De Britse componist Ralph Vaughan Williams en de Tsjechische componist Zdeněk Fibich zie je niet vaak op een kamermuziekprogramma staan maar hebben wel degelijk op hun eigen manier hun stempel gedrukt op het kamermuziekrepertoire. In hun kwintetten kiezen beide heren voor een unieke bezetting: piano, viool, cello, hoorn en klarinet. Deze ongewone combinatie zorgt voor een prachtig mengsel van klankkleuren.

Beide componisten schreven in een eigenzinnige toegankelijke stijl en lieten zich door heel uiteenlopende dingen inspireren zoals volksmuziek, koormuziek en zelfs schilderkunst. Een meeslepend en prikkelend programma!

Joris van Rijn - viool
Camiel Boomsma - piano
Marieke Vos - klarinet
Mick Stirling - cello
José Sogorb Jover - hoorn

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan kun je hieronder gewoon een kaartje kopen en ben je natuurlijk ook meer dan welkom!

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!