LOADING
Ma. 12 december 2022 – 20:15
Joris van Rijn
presenteert LEDENCONCERT in Uilenburgersjoel:
12/12

Ruysdael Kwartet viert 25!

Part II: 12 jubileumcomposities op 12/1

LET OP: Dit concert vindt plaats in de Uilenburgersjoel – Nieuwe Uilenburgerstraat 91

Zoals u wellicht weet zit het Ruysdael Kwartet middenin een turbulent jubileumjaar: het kwartet bestaat dit jaar 25 jaar! En dat onderstrepen ze met een kleine traktatie naar hun fans en luisteraars. Het prijswinnende strijkkwartet – gespecialiseerd in klassiek én hedendaags repertoire – heeft namelijk ondersteuning gekregen van het Prins Bernhard Cultuurfonds voor het jubileumplan om 25 Nederlandse componisten een kort werk voor strijkkwartet te laten schrijven. Het gaat om miniatuurtjes, een soort traktaties, die de komende 25 (!) jaar zouden kunnen gespeeld als bijvoorbeeld een toegift, of juist als een ouverture of amuse in Ruysdael's concertprogramma’s.

Afgelopen 13 september speelden we in Splendor al de eerste 13 miniatuurtjes van dit project. Op 12 december spelen we de overige 12 composities. Het belooft weer een kleurrijk mozaïek te worden van alle stijlen die de Nederlandse compositiewereld te bieden heeft.

De composities zijn van onder meer:
Thomas Beijer, Willem Jeths, Edward Top, Carlos Michans, Martijn Padding, Bianca Bongers, Mayke Nas, Jan van de Putte en onze ‘eigen’ Splendor-huiscomponisten Oene van Geel en Maarten Ornstein.

Na de pauze hoor je Felix Mendelssohn Bartholdy, strijkkwartet in D, op.44 no 1

Ruysdael Kwartet:
Emi Ohi Resnick en Joris van Rijn - viool
Gijs Kramers - altviool
Michael Müller - cello

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan kun je hieronder gewoon een kaartje kopen en ben je natuurlijk ook meer dan welkom!

LET OP: Dit concert vindt plaats in de Uilenburgersjoel – Nieuwe Uilenburgerstraat 91

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!


Wist je dat Spendor dit jaar 10 jaar bestaat?

Kom ook!