LOADING
Za. 1 oktober 2022 – 13:00
Aisling Casey
presenteert:
01/10

Hobotheose

Doe mee aan de hobo- en althobo-workshops van het Hoboplatform!

Het Hoboplatform, de vereniging voor hoboïsten in Nederland, organiseert twee workshops voor amateurhoboïsten van alle leeftijden en niveaus. Tophoboïsten Pauline Oostenrijk en Xabier Lijo Bilbao begeleiden de workshops en het meespeelmoment aan het eind van de middag.

Hobotheose is het eerste live evenement van het Hoboplatform, opgericht in 2019, en is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Amarte Fonds.

Pauline Oostenrijk, voormalig solohoboïste van het Residentie Orkest, soliste kamermuziek en docent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, zal een workshop geven met als thema de hobosonate van Camille Saint-Saëns.

Xabier Lijo Bilbao, sinds 2017 hoboist/alt-hoboist bij het Nederlands Philharmonisch/Nederlands Kamerorkest, zal aandacht geven aan de vroege romantiek, de periode waarin de althobo zijn intrede maakte in het symfonieorkest om uiteindelijk te blijven. Met muziek uit Rossini's opera Willem Tell en Carnaval en Symphonie fantastique van Hector Berlioz.

De workshops duren elk 45 minuten en je kunt ze volgen als actief deelnemer of als luisteraar. We sluiten de middag af met een meespeelmoment waar iedereen aan mee kan doen.

Als je mee wil spelen in dit meespeelmoment, kan je de partijen van “By the Light of the Silvery Moon” hier downloaden.

Pauline Oostenrijk - hobo
Xabier Lijo Bilbao - (alt)hobo

Programma:
13:00 uur Workshop ronde 1
14:00 uur Workshop ronde 2
15:00 uur Meespeelmoment voor alle deelnemers

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!