LOADING
Do. 7 juli 2022 – 21:30
Felix Schlarmann
presenteert:
07/07

CLEMENS ZEBULON - “Pop into Being” album release

Singer-songwriterdebuut van bassist Clemens van der Feen

Release-concert van Pop Into Being, het singer-songwriterdebuut van CLEMENS ZEBULON: voor het eerst live te horen!

Pop into Being is het verrassende singer-songwriterproject van bassist Clemens (Zebulon) van der Feen. Clemens speelde contrabas bij de top van de klassieke wereld – van het Concertgebouworkest tot het Orkest van de 18e Eeuw, het Nederlands Blazers Ensemble en LUDWIG Orchestra – maar staat vooral bekend om zijn werk als jazzbassist. Hij werkte met jazz-grootheden als Toots Thielemans, Brad Mehldau en speelt op dit moment in bands van o.a. pianist Fred Hersch (VS), Joris Roelofs, Reinier Baas, Harmen Fraanje, zangeres Tutu Puoane (ZA), Robin Verheyen (BE) en Paul Lay (FR).

Clemens bracht twee CD’s uit met eigen werk: High Places (2011) en 14PM (2013). Beide CD’s werden enthousiast onthaald door de pers: Jazzism rekende beide platen tot de "hoogtepunten uit de Nederlandse jazz van de laatste jaren" en schreef over 14PM: "Adembenemend goede tracks…Briljant samenspel!”

Clemens componeerde altijd al, maar recentelijk ontstond de behoefte om ook liedjes te schrijven en die zelf te gaan zingen. Als kind speelde en zong Clemens met zijn broers in de Feenbrothers – waarmee hij op twaalfjarige leeftijd zijn debuut maakte op het North Sea Jazz Festival – maar na zijn stembreuk richtte hij zich volledig op de contrabas. Toen hij vader werd, pakte hij het zingen weer op, en de afgelopen jaren nam hij zijn nummers op in zijn studio. Zoals de naam doet vermoeden zijn de liedjes van Pop into Being beïnvloed door allerlei artiesten uit de popgeschiedenis, van The Beatles tot Joni Mitchell, Stevie Wonder en Radiohead. Alle instrumenten op het album werden door Clemens zelf gespeeld (behalve de dwarsfluit). De Zuid-Afrikaanse zangeres Tutu Puoane is ook te gast op een track.

Dit release-concert zal een ‘unplugged’ versie zijn van het album.

Clemens Zebulon - piano & zang
Ella Zirina - gitaar
Anna May van der Feen - dwarsfluit & zang
Felix Schlarmann - percussie/drums
Mysterieuze Tovenaar - gitaar

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!


Wist je dat Spendor dit jaar 10 jaar bestaat?

Kom ook!