LOADING
Wo. 29 juni 2022 – 20:30
Martin Fondse
presenteert LEDENCONCERT:
29/06

Stop de Tijd (Sneak Preview) - LIVE & STREAM

Margriet Sjoerdsma & Martin Fondse (Componist des Vaderlands)

Sneak Preview! Stop De Tijd gaat uitgebreid op tour vanaf december 2022

Op 29 juni is er de uitgelezen kans om een Sneak Preview mee te maken van Stop De Tijd: de nieuwe voorstelling van Splendormuzikant en multi-instrumentalist (en tevens Componist des Vaderlands) Martin Fondse, en Margriet Sjoerdsma. Zij verklanken de openhartige gedichten van Vrouwkje Tuinman, verrijkt met prachtige animaties van visual artist Udo Prinsen.

Stop De Tijd is een epische collage-voorstelling over de wens om de wereld en de tijd naar onze hand te zetten. Verwacht sierlijke folk, sprookjesachtige melodieën, ontroerende gedichten en licht absurde klanken, waarin de elastische stem van Sjoerdsma hand in hand gaat met de rijke harmonieeën en humor van Fondse. Letterlijk en figuurlijk tijdloos.

Moeten we de race tegen de klok willen winnen?
Stop de Tijd is een voorstelling met songs die zich bewegen van klein en intiem naar groots, orkestraal en episch. Een combinatie van het alledaagse met het onwaarschijnlijke en het absurde. Stop de Tijd neemt je mee op reis door een beschouwende caleidoscoop aan melodieën, ritmes en geluiden. Er zijn songs gezongen vanuit wanhoop, overgave of juist euforie. De teksten van o.a. Vrouwkje Tuinman, Remco Campert en Jean Pierre Rawie vormen een brug tussen het persoonlijke en het universele. Zo nu en dan bevriezen de muzikanten de tijd. Ieder einde herbergt een nieuw begin.

Margriet Sjoerdsma en Martin Fondse zijn beiden multi-instrumentalist. Margriet veroverde Nederland in 2013 met A Tribute to Eva Cassidy. Meer dan tachtig keer trad ze op met dit veelgeprezen album, van North Sea Jazz tot een afgeladen Concertgebouw. In 2021 ontving ze een Edison voor haar album Odelion Orchestra – Northern Lights. Eerder won ze de prestigieuze Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret: de Bronzen Leeuw.
Alleskunner Martin Fondse componeert voor uiteenlopende ensembles als het Concertgebouw Orkest, het Metropole Orkest en Asko|Schönberg. Internationaal maakte hij furore met zijn eigen orkesten en samenwerkingen zoals met de Braziliaanse popster Lenine. Daarnaast is hij een veelgevraagd solo-artiest op piano en vibrandoneon. Hij heeft een eigen narratieve en humoristische stijl waarmee hij in 2017 de prestigieuze Boy Edgar Prijs won. Sinds november 2021 is Martin Componist des Vaderlands.

“Sjoerdsma is van wereldniveau, haar Eva Cassidy Tribute is van een klasse die doet denken aan de te jong overleden Amerikaanse zelf.”
de Telegraaf

Over haar Edison winnende CD Northern Lights MusicMaker (juli 2020):
“Knap uitgedachte liedjes die zich ergens in een sweet spot tussen pop, folk en jazz hebben genesteld. Wat dit project werkelijk doet sprankelen zijn de prachtige soms sprookjesachtige kamermuziek-arrangementen.”
MusicMaker

“Een bijzonder compliment ook aan de soms diep gelaagde arrangementen van Martin Fondse die het publiek op de punt van de stoel bracht: inspirerend, stimulerend, verwachtingsvol, evocatief, maar ook verpletterend, door merg en been gaand, nieuwe vergezichten ontvouwend.”
opusklassiek.nl

Margriet Sjoerdsma - zang
Martin Fondse - piano, vibrandoneon

DIT CONCERT KAN JE OOK LIVE VOLGEN VIA EEN LIVE STREAM, het concert verschijnt hieronder
Je kunt HIER een bijdrage geven voor deze livestream.

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven van structurele subsidies, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan kun je hieronder gewoon een kaartje kopen en ben je alsnog meer dan welkom in het clubhuis.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!


Wist je dat Spendor dit jaar 10 jaar bestaat?

Kom ook!