LOADING
Zo. 27 maart 2022 – 15:00
Emily Beynon
presenteert:
27/03

L’Oiseau-Lyre onder de vleugels van Emily Beynon

Kersvers en veelbelovend fluit/harp-duo van de nieuwste generatie

Jong, bomvol talent en in de startblokken van een veelbelovende carrière: de Franse fluitiste Camille Schneegans en de Belgische harpiste Josefien de Waele vormden samen het duo l'Oiseau-Lyre en wonnen in 2021 het Kamermuziek Concours Gelre in Nijmegen. Beide muzikanten ronden momenteel hun masteropleiding af aan het Conservatorium van Amsterdam (voor de kenners: Camille studeert daar in de klas van Vincent Cortvrint en Josefien in de klas van Erika Waardenburg en Gwyneth Wentink). Topfluitiste en Splendormuzikant Emily Beynon (solo-fluitiste van het Koninklijk Concertgebouworkest) gaf het duo een intensieve masterclass, en introduceert ze vanavond in Splendor. Zowel de klassieke, als de experimentelere klanken van deze bezetting komen langs in werken van o.a. Fauré, Berlioz, Jean Cras en Tchaikovsky.

L'Oiseau-Lyre bestaat nog maar kort, maar – geheel in stijl van de liervogel waarnaar ze zich vernoemden, en die moeiteloos geluiden imiteert van andere vogels en menselijke stemmen tot heuse kettingzagen – het duo waagde zich al aan repertoire uiteenlopend van barok tot hedendaagse muziek. Tijdens de zomer van 2021 trokken ze samen naar het Franse Avallon om onder begeleiding van Trio Salzedo hun hedendaagse repertoire te perfectioneren. Maar kamermuziek is niet hun enige passie: beiden zijn ook gedreven orkestmuzikanten. Naast hun liefde voor kamermuziek zijn beide spelers ook erg gedreven orkestmuzikanten. In 2016-2017 was Camille academiste bij de orkestacademie van de Philharmonie de Strasbourg, daarvoor was ze al lid van het Franco-Germaans jeugdorkest en de Hongaarse Philharmonie. Josefien kreeg haar eerste orkestervaring in het Nationaal JeugdOrkest (NJO) en stroomde daarna door naar het Europees Jeugdorkest (EUYO) waar ze samenwerkte met bekende dirigenten als Vasily Petrenko en Stéphane Denève. Ze speelt geregeld met het Ciconia Consort ensemble in Den Haag en werd uitgenodigd op de Chamber Music Academy te Ferrara (IT), waar ze samenwerkte met leden van het Chamber Orchestra of Europe.

Programma:
G. Fauré Fantasie Op. 76
B. Andrès Narthex
P. Tchaikovsky Lensky Aria
I. Fedele Imaginary Skylines
J. Cras Suite en duo
H. Berlioz Trio l’Enfance du Christ

Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door KamermuziekConcours Gelre, waar het jonge duo in september 2021 een eerste prijs ontving.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9,99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4,99.

Steun Splendor!