LOADING
Do. 16 december 2021 – 15:00
Mattijs van de Woerd
presenteert:
16/12

We'll never let you down (15:00u)

Een kameropera over de legendarische celliste Jacqueline du Pré

"We’ll never let you down" is een opera over schoonheid, vriendschap en vergetelheid. In 1987 sterft de gevierde celliste Jacqueline du Pré aan de gevolgen van MS, slechts 42 jaar oud. Na haar dood worden twee goede vrienden van Jacqueline geconfronteerd met een film over haar leven, vol sensatie en onwaarheden. Het verbijstert de vrienden dat hun beeld van Jackie als een talentvol en liefdevol persoon zo wordt bezoedeld. Ze zijn woedend maar staan machteloos.

Hoe bestaat het dat de onsmakelijke verhalen over Jackies bewogen leven en slopende ziekte maar niet willen verdwijnen, eerder aanzwellen? En dat terwijl de enige herinnering die ertoe zou moeten doen zo snel en onherroepelijk lijkt te vervagen — de herinnering aan de schoonheid, kracht en troost van voorgoed verklonken muziek. Hoe leggen ze de wereld uit dat dat laatste het èchte verhaal is?

Deze bijzondere kamermuziektheatervoorstelling wordt uitgevoerd door Doris Hochscheid (cello, vriendin), Mattijs van de Woerd (zang, vriend) en Frans van Ruth (piano). De muziek is van Mathilde Wantenaar (akte 1), Max Knigge (akte 2) en René Samson (akte 3). Libretto en decor zijn van Gerrit Timmers, regie is van Mirjam Koen.

De voorstelling wordt in het Engels gezongen en gesproken, met Nederlandse boventiteling.

We’ll never let you down" is een productie van Stichting Cellosonate en kwam tot stand in samenwerking met de Cello Biënnale Amsterdam en OT rotterdam.

Voor dit concert is een Coronatoegangsbewijs nodig. Klik hier voor meer informatie.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!


Wist je dat Spendor dit jaar 10 jaar bestaat?