LOADING
Za. 3 oktober 2020 – 10:30
Maripepa Contreras presenteert:
03/10

Duduk Workshop

An Introduction to the fundamentals of playing the ancient Armenian woodwind instrument

Welkom bij de Duduk-workshop door Hovhannes Karakhanyan uit Armenië. In deze zes uur durende cursus maken de deelnemers kennis met de geschiedenis van de Armeense Duduk. Deze workshop richt zich op repertoire, techniek, stemming, rieten, tips en trucs.

Er zijn geen audities of voorwaarden vereist. Deze workshop is voor duduk-liefhebbers, ongeacht het niveau. Als je geen instrument hebt, zal de leraar je er een lenen (en desinfectiemiddel).

De duduk is een oud dubbelrietinstrument van abrikozenhout die komt uit Armenië. Armeens musicologen noemen het bewijs van het gebruik van de duduk, zo vroeg 1200 voor Christus. Het wordt beschouwd als een symbool van de Armeense nationale identiteit vanwege zijn vermogen om de stemming en geschiedenis van dit volk uit te drukken, zowel voor de inboorlingen als voor de diaspora over de hele wereld. UNESCO heeft de Armeense duduk en de dudukmuziek uitgeroepen tot Masterpiece of the Intangible Heritage of Humanity in 2008. Dankzij zijn unieke geluid, diep en melancholisch, heeft hij een proces van integratie met de internationale cultuur doorgemaakt.

Taal: Engels
Duur: 10:30-18:00
Pauze: 13:30-15:00 (geen lunch inbegrepen)

Klik hier voor nog een video.