LOADING
Zo. 21 april 2019 – 20:30
presenteert, Anne la Berge
21/04

Two by Two

Nic Collins/Gabriel Paiuk & Dramm/La Berge

De allereerste uitvoeringen van het kersverse duo van Collins en Paiuk vinden hier in Nederland plaats. Collins en Paiuk gebruiken een improvistorische benadering bij het bespelen van hun sterk aangepaste instrumenten in een wonderlijk mengsel van zowel akoestische en elektronische werelden.

Geboren en getogen in New York City met Chileense bloed in de aderen, was Collins in de jaren 90 als artistiek directeur STEIM (Amsterdam). Een vroege gebruiker van microcomputers bij live uitvoeringen, gebruikte Collins ook zelfgebouwde elektronische schakelingen en conventionele akoestische instrumenten. Sinds 1999 is hij als hoogleraar aan het Art Institute of Chicago verbonden. Zijn boek, Handmade Electronic Music – The Art of Hardware Hacking (Routledge), heeft wereldwijd invloed op de nieuwe golf van elektronische muziek.

De van oorsprong Argentijnse geluidskunstenaar en componist Gabriel Paiuk is al jaren in Nederland werkzaam. Hij maakt stukken voor zowel akoestische instrumenten met elektronica als geluidsinstallaties. Als pianist-improvisator heeft hij een unieke taal ontwikkeld van continu spel tussen traditionele toetsenbord technieken en interventies op de frame en snaren van de vleugel zelf. Hij trad op en maakte opnames met o.a. Jason Kahn, Axel Dörner, Burkhard Beins, Rhodri Davies, Lucio Capece, Andrea Neumann en Robin Hayward.

Al meer dan dertig jaar, heeft het volstrekt unieke power duo Dramm/La Berge over de hele wereld gespeeld. Met twee releases (éen met dochter Diamanda) dit jaar en recentelijke optredens in de V.S., Canada en Nieuw Zeeland, is het duo weer als vanouds op pad. 'Niet alleen muzikaal, maar ook op persoonlijk vlak voelen de twee musici elkaar feiloos aan. Hierdoor smeedden ze ogenschijnlijk tegenstrijdige elementen tot een kleurrijke, speelse eenheid.' (Eindhovens Dagblad)

Anne La Berge is een fluitiste, componiste en improviserend musicus. Zo onderscheidt ze zich als 'pionier van een wijd spectrum aan technieken'. Zij voert vaak eigen werk uit maar ze heeft ook partituren voor anderen geschreven, waarin ze dan meestal vormen van geleide improvisatie gebruikt. In haar composities en improvisaties van de laatste paar jaar gebruikt ze ook enigmatische teksten. Ze voert ook projecten van anderen uit, gaande van hedendaagse kamermuziek tot geïmproviseerde elektronische muziek.

David Dramm is een in Amsterdam gevestigde Amerikaanse componist/zanger/gitarist. De internationale pers noemde hem een 'Amerikaanse beeldenstormer'. Over zijn muziek schreef de Volkskrant: 'Zijn muziek siert braakliggende terreinen tussen Charles Ives, Jimi Hendrix en Lou Reed op'. Het NRC Handelsblad schreef over hem dat hij 'als popmusicus, tekstdichter én componist furore maakt'. Hij is op uiteenlopende podia aan te treffen, zoals het Amsterdamse Concertgebouw, Vredenburg, Muziekgebouw aan ’t IJ, Paradiso, het Bimhuis en festivals zoals Holland Festival en Meltdown in London’s Southbank Centre.

Nic Collins trompet
Gabriel Paiuk piano

&

Anne La Berge fluiten
David Dramm elektrische gitaar

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9,99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4,99.

Steun Splendor!