LOADING
Za. 20 april 2019 – 20:30
presenteert, Anne la Berge
20/04

Cage, Waller, Clementi, La Berge, Sabat

Reinier van Houdt & Dante Boon, piano's & keyboards

Dante Boon en Reinier van Houdt zijn twee internationaal opererende pianisten wier muzikale centrum zich langs de randen van het gevestigde muziekleven beweegt. Dante Boon als een van de belangrijke Wandelweisercomponisten/vertolkers en Reinier van Houdt als pianist savant die zich met muzikale outsiders op houdt.

De jonge Amerikaanse componist Michael Vincent Waller (Staten Island, NY, 1985) schreef speciaal voor Van Houdt en Boon een werk voor 2 piano's en gaf het de titel 'Arrangements'.

John Cage bewerkte zijn eigen pianoduo uit 1945, 'Experiences 1' later voor solostem.

Ook de Canadese, in Berlijn levende componist Marc Sabat (1965) maakte van zijn pianoconcert 'Lying in the grass, river and clouds' (2012) een nieuwe versie. Een keyboard heeft hier de plaats van het begeleidende ensemble ingenomen en spiegelt de pianopartij op onvoorspelbare wijze.

Anne La Berge's poëtische 'Just Before' (2017), over het typisch Amsterdamse wachten, komen en gaan met de fiets, vlak voordat het gaat regenen, heeft een open instrumentatie en zal hier ook klinken in een versie voor piano en keyboard (Max patch).

Van Aldo Clementi (1925-2011) zijn veel werken in de loop der tijd door hemzelf en anderen gearrangeerd voor pianoduo. Het subtiele 'Catene simmetriche' (2004) is een van zijn laatste originele werken voor deze bezetting.

Eerste uitvoeringen:
Marc Sabat - Lying in the grass, river and clouds (2012) (versie for piano en keyboard)
Michael Vincent Waller - Arrangements (2019)
And also:
John Cage - Experiences I (1945)
Aldo Clementi - Catene simmetriche (2004)
Anne La Berge - Just Before (2017)

Reinier van Houdt piano, keyboard
Dante Boon piano

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!