LOADING
Wo. 12 december 2018 – 20:15
12/12

Beethoven NOW

Een serie eigenzinnige Beethoven avonden

Beethoven NOW! Een unieke serie van vier Beethovenconcerten waar je Beethoven kan horen zoals je niet vaak tegen komt: onder meer met strijkkwartetten en symfonieën gespeeld door vierhandig piano. Want als pianist wil Daria van den Bercken ook graag proeven aan wat de strijkers en blazers aan ongelooflijk repertoire kunnen spelen. Ook de cellosonates komen aan bod, sonates voor piano solo, en heel belangrijk: elk concert komt er ook een componist voorbij waar Beethoven zelf grote bewondering voor had. De monumentale grootsheid van Beethoven wordt in Splendor gevierd!

Beethoven NOW!
Daria organiseert dit seizoen in Splendor een serie unieke Beethoven-concerten, waar je Beethoven kan horen zoals je niet vaak tegen komt: onder meer met strijkkwartetten en symfonieën gespeeld door vierhandig piano. Want als pianist wilt Daria ook graag het geluk voelen dat strijkers en blazers met Beethovens werken kennen. Ook de cellosonates komen aan bod, sonates voor piano solo, en heel belangrijk: elk concert komt er ook een componist voorbij waar Beethoven zelf grote bewondering voor had. De monumentale grootsheid van Beethoven wordt in Splendor gevierd! En dat nog voordat de wereld internationaal met haar gewichtige eerbetoon losbarst op zijn verjaardag in 2020.

Daria nodigt voor elk concert muziekvrienden uit binnen- en buitenland uit, en maakt gebruik van de nieuwe Steinway die Splendor eerder dit jaar heeft aangeschaft.

Programma:

G.F. Händel: Klavecimbel Suite in d-klein HWV 428
L. van Beethoven: cellosonate nr. 4 op. 102 nr. 1 in C-groot -met Jan Bastiaan Neven
L. van Beethoven: strijkkwartet "Rasumovsky" op. 59 nr. 2 in e-klein - met Pieter-Jelle de Boer, in een versie voor vierhandig piano.

Alle concertdata:
13 september 2018
12 december 2018
6 maart 2019
29 mei 2019.

Foto: Sophia van den Hoek