LOADING
Vr. 17 mei 2024 – 19:30
Oene van Geel
presenteert:
17/05

Bees, Birds, Charlotte & Billy

Murray, Mozart, Basalo Vazquez, Bartok, Van Geel, Saariaho & meer!

Een spannend voorjaarsprogramma met muziek voor viool en altviool. Kaija Saariaho's verbluffende Aure, William Vyvyan Murray's Bee-Songs, Oene Van Geel's Slonimsky's Scherzo en duo's van Wolfgang Amadeus Mozart, Bela Bartok en Francesca Caccini. Plus de wereldpremière van solowerken van Charlotte Basalo Vazquez en de Europese première van William Vyvyan Murray's gevierde Bird Suite... Het wordt een concert om nooit te vergeten!

Charlotte Basalo Vazquez - viool,
William Vyvyan Murray - altviool

Volledig programma:
Kaaija Saariaho - Aure voor viool en altviool
Charlotte Basalo Vazquez - Première - Nieuw werk voor viool solo
William Vyvyan Murray - Eerste Suite voor altviool solo "Birdcals from Koorie Countries"
Chen Yi - Happy Tune
Bartók - 3 Duos
Oene van Geel - Slonimsky's Scherzo
Francesca Caccini - Te Lucis Ante Terminum
Wolfgang Amadeus Mozart - Duo
Erszebet Szonyi - Duo
William Vyvyan Murray - 3 Bijenduo's

William Vyvyan Murray behoort tot een nieuwe generatie componist-performers die de grenzen van het klassieke muziekmaken oprekt.
Afgestudeerd aan de beroemde muzikale gekkenhuizen van Parijs, Berlijn, Cremona en Amsterdam,werd hij uitgenodigd om op te treden in zalen als de Berlin Philharmonic, het Amsterdamse Concertgebouw en de Salle Playel in Parijs met groepen als het Nederlands Kamerorkest, Ensemble Reflektor, Brandenburg Staatsorchester en Berlijn Kammerorchester.

Charlotte Basalo Vazquez is een veelzijdige violiste die met muziek verbinding wil zoeken met het publiek en met haar medespelers.
Na haar studie te hebben afgerond aan het Conservatorium van Amsterdam, speelt ze in verschillende orkesten mee in Nederland zoals het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en Pynarello. Zij heeft vele jaren kamermuziek ervaring opgedaan als primarius van het Dostojevski Quartet, met wie ze in binnen en buitenland heeft opgetreden op vele kamermuziekfestivals en in zalen zoals het Concertgebouw, de Doelen en Tivoli Vredenburg. Ook is ze erg begaan in vrije improvisatie, zoals tijdens het Splendor festival in de Waalse Kerk.

William en Charlotte hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam en kijken ernaar uit om samen te improviseren op het podium van Splendor en een programma te presenteren dat varieert van het verbluffende 16e-eeuwse werk van Francesca Caccini tot nieuwe stukken geschreven in de afgelopen maanden door Oene, William en Charlotte!

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!