LOADING
Vr. 17 mei 2024 – 20:00
Anne La Berge
presenteert:
17/05

RECORDARI & Show Pony

Avondreis door sonische landschappen

Verena Barié en Show Pony (Laura Nygren) gaan samenwerken voor een avond vol sonische verkenningen. Door hun unieke stijlen en talenten te combineren, beloven ze het publiek mee te nemen op een betoverende reis door sonische landschappen en muzikale dimensies. Of het nu gaat om ingewikkelde melodieën, experimentele composities of innovatieve improvisaties, hun optreden neemt het publiek mee op een unieke reis. Verena Barié is een wereldwijd actieve blokfluitist, elektronische componist en mediakunstenaar. Haar projecten streven ernaar om verschillende kunstvormen en doelgroepen van over de hele wereld te combineren.

Met haar programma RECORDARI verkent Verena Barié hedendaagse muziek voor blokfluiten en elektronica, en duikt ze in de ruimte voor improvisatie ontworpen door grafische partituren. De stukken uit het programma zijn nog niet eerder met blokfluit beluisterd en Barié breidt de reikwijdte van het instrument uit met live elektronica en haar geluidsinstallatie “senza manuale”. De kern van het programma is de uitvoering van SPIRAL van Karlheinz Stockhausen en een arrangement van John Cage's FOURsix inclusief veldopnames en orgelpijpen. De blokfluit leidde Barié al vroeg naar het kruispunt van muziek, nieuwe media en performancekunst. Ze is gevestigd in Keulen en werkt als curator bij LTK4 – Sound-Based Arts Keulen en LTS4 x Licht.Ton.Sicht. Als voorzitter van de Keulse Vereniging voor Nieuwe Muziek (Kölner Gesellschaft für Neue Musik e.V.) helpt Barié het culturele leven van de onafhankelijke muziekscene van Keulen vorm te geven door middel van muzikale en artistieke evenementen en cultureel-politieke betrokkenheid.
Trefwoorden: blokfluiten, klassieke hedendaagse muziek, elektronica "Net als Björk op een goede dag."

Beatradar Show Pony is het alterego van de Amerikaanse contrabassist Laura Nygren. Show Pony ontstond nadat ze jarenlang thuis stilletjes met haar instrument had gezongen en liedjes had geschreven over liefdesverdriet, atomen en het absurde. Haar debuut-EP, geschreven in samenwerking met No Compliments, verscheen in mei 2021 tijdens Rewire. Laura Nygren is een Amerikaanse contrabassist, zangeres, elektronische muzikant en producer, gevestigd in Nederland. Ze geniet van de muziek van het moment, de artiesten van nu en de melodieën van vandaag. Laura is een liefhebber van kamermuziek en orkestspel en trad op met Sinfonia Rotterdam en het Berlijnse ensemble s t a r g a z e. Ze is oprichter van het nieuwe muziektrio T R O M P O, het indiefolkduo Woo Girls, en heeft haar experimentele popact Show Pony. Laura werkt actief samen met artiesten uit alle muziekgenres. Ze toerde met zangeres Soap & Skin en nam deel aan schrijfsessies met Damon Albarn (Blur, Gorillaz) en Simon Tong (The Verve). Laura's werk onderzoekt vaak feminisme en technologie via ecologische verschijnselen. Trefwoorden: zang, strijkers, synthesizers en beats

Verena Barie - blokfluiten en elektronica
Laura Nygren - contrabas, zang en elektronica

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!