LOADING
Do. 11 april 2024 – 19:30
Jawa Manla presenteert:
11/04

Distant Roots - Jawa Manla

Albumpresentatie Distant Roots

Zangeres en udspeelster Jawa Manla weet hoe het voelt om ver van huis te zijn. Afkomstig uit Syrië kwam ze via Egypte en Turkije in Nederland terecht. Troost vindt ze in de Arabische poëzie, die haar doet denken aan haar jeugd in Damascus. Geïnspireerd door deze herinneringen maakte ze de muziek voor haar album Distant Roots. "De poëzie voegde aan de muziek de glans toe die ik zocht, en maakte de muziek precies zoals ik het me had voorgesteld."

Jawa: "Distant Roots verkent de diepgaande emoties die verbonden zijn met de onmogelijkheid om naar huis terug te keren, resonerend met een diep verlangen naar vertrouwde landschappen en de dierbare herinneringen aan mijn opvoeding. Geworteld in de overweldigende kracht en schoonheid van de Arabische poëzie - een passie die mij is overgedragen door mijn vader, een vooraanstaande dichter - vindt het album zijn inspiratie.

Het album ontvouwt zich als een diepgaande verkenning van uiteenlopende emotionele toestanden en een reflectie op mijn persoonlijke muzikale reis. Ontstaan in Damascus en voortgaand door Caïro, Istanbul, Griekenland, en uiteindelijk resonantie vindend in Amsterdam, kaart "Distant Roots" een sonische odyssee uit. Het doel ervan is om een verbinding te smeden tussen mijn gedwongen ontheemde wortels en mijn huidige verblijfplaats. Via de suggestieve taal van muziek tracht ik de kloof tussen mijn verleden en heden te overbruggen, waarbij ik me verdiep in thema's van nostalgie en verlies, terwijl ik de complexe facetten van mijn evoluerende identiteit omarm."

Jawa Manla (Ud)
Elif Cenvfza Gündüz (Kemençe)
Adèle Viret (Cello)
Munzer Al Kaddour (voordracht Arabische tekst)

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!