LOADING
Do. 23 mei 2024 – 20:30 Koop tickets
David Dramm
presenteert LEDENCONCERT:
23/05

The making of LITTLE MOVEMENT

Korte dansfilm, een portret van zes mensen met de ziekte van Huntington

Een speciale kans om een kijkje te nemen in het maken van LITTLE MOVEMENT, de nieuwe korte dansfilm van Maaike van de Westeringh (choreograaf, co-regisseur) en Sergio Gridelli (filmmaker) met muziek van Splendorcomponist David Dramm. Little Movement is een film waarin zes mensen met de ziekte van Huntington geportretteerd worden. Na de filmvertoning een gesprek met de makers.

De film laat de kijker op poëtische wijze hun gesloten wereld ervaren en toont de positieve energie, de overlevingslust en de veerkracht van hun kwetsbare bestaan. Guus, Henk, Frederique, Dudu, Anton en Ad vertellen hun verhaal door middel van dans en beweging. Deze optimistische performers tonen dat het besef van het onvermijdelijke hen – op intensieve en bewuste wijze – in het hier en nu laat leven. Want, zoals Dudu zegt: ‘Het is nu of nooit.’

Samen met de performers ontwikkelden de makers een danstaal die expressie gaf aan hun binnenwereld. Met subtiliteit, humor, respect en oog voor detail zet Little Movement de spotlight op Huntington om zo meer bewustzijn te creëren rondom deze slopende ziekte. Het is niet aantoonbaar en toch zó overduidelijk; vrij, intuïtief op je eigen voorwaarde bewegen, zorgt voor kleine maar essentiële vreugde-momenten. Soms lijkt het alsof Huntington-patiënten dansen, dat is het resultaat van de chorea; de plotse, snelle en ongerichte bewegingen die ze maken met hun gezicht en ledematen. Dat werd een uitgangspunt voor de film. Het fijnzinnige werkproces, de samenwerking met medici en performers en de muziek van Dramm maakt van Little Movement een unieke beeldende reflectie op leven en sterfelijkheid in een droomachtige ruimte waar tijd even niet bestaat.

Maaike van de Westeringh (choreograaf, co-regisseur),
Sergio Gridelli (filmmaker),
David Dramm (componist),
Jaap Wagenaar (Initiatiefnemer en specialist oudergeneeskunde)

www.kudde.info

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan ben je natuurlijk meer dan welkom! Hieronder kan je een kaartje kopen.

Tickets

Leden Gratis
Ticket €16.50
CJP/Stadspas (groene stip)/Studenten €9.50
Leden Gratis
Introducé 2024 Gratis
Bestel Bestel ledenticket

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!