LOADING
Zo. 25 februari 2024 – 16:30
Anne La Berge
presenteert:
25/02

Grensruimten, grenzeloze tijd

Gezamenlijk onderzoek naar tijdsbeleving door te luisteren naar ruimte

Dit concert is een voortzetting van Danya Pilchens samenwerking met de Kali Ensemble. Het stuk dat zal worden gepresenteerd is gericht op het ontwikkelen van een intuïtie voor interactie met de resonanties tussen verschillende ruimtes.

Dit concert is een voortzetting van Danya Pilchens samenwerking met de musici van Kali Ensemble: Nirantar Yakthumba (piano), Giuseppe Sapienza (klarinet), Alejandra Bejarano (contrabas) en Gregor Connelly (elektronica). Het concertprogramma werd ontwikkeld tijdens het artistieke onderzoeksproject Making Time Together. Collective Experiences of Time in Continuous Ensemble Practice dat zij uitvoerden tijdens onze residentie in Studio LOOS in Den Haag in februari-mei 2023.

Voortbouwend op de resultaten van die residentie onderzoekt de kunstenaarssamenwerking de tijdelijkheid die naar voren komt in de resonanties tussen verschillende ruimtes en de manieren waarop men ernaar luistert. Het stuk dat zal worden gepresenteerd is gericht op ruimtelijke, temporele en interrelationele aspecten. Het ontwikkelen van een intuïtie voor interactie met de resonanties tussen verschillende ruimtes - snaren, instrumentlichamen, resonerende objecten, de ruimte waarin het stuk wordt gespeeld - in verband met hoe dit onze ervaring van tijd beïnvloedt, vormt de kern van Danya's artistieke praktijk.

De muziek van Danya Pilchen is nauw verweven met zijn onderzoek naar collectieve ervaringen van tijd in muzikale praktijken. Door tijd te begrijpen als een opkomende eigenschap van bewustzijn die beïnvloed wordt door sociale interacties, is er meer aandacht nodig voor de relaties tussen musici en publiek in zijn stukken. Om deze interacties te vergemakkelijken, gebruikt hij verschillende compositiestrategieën en luistertechnieken die de materialiteit van geluid aanspreken.

Kali is een nieuw muziekensemble gevestigd in Den Haag. "We werken voornamelijk met jonge componisten met wie we langdurig kunnen samenwerken en experimenteren. We streven ernaar een artistieke praktijk te ontwikkelen die uniek is voor onze relatie met onze medewerkers. In de afgelopen jaren hebben we nauwe en actieve relaties opgebouwd met verschillende jonge componisten in Den Haag en zijn we experts geworden in het uitvoeren van hun muziek, waarbij we veel grootschalige projecten met veel aandacht voor detail hebben gerealiseerd."

Kali Ensemble:
Nirantar Yakthumba (piano),
Giuseppe Sapienza (klarinet),
Alejandra Bejarano (contrabas)
Gregor Connelly (elektronica)

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!