LOADING
Zo. 3 december 2023 – 11:00
Johan van Iersel
presenteert:
03/12

Nuala McKenna & Robert Kulek

Nuala en Robert presenteren hun nieuwe cd DUO met 20ste eeuw werken voor cello en piano

Op haar tweede album heeft Nuala McKenna opnieuw een selectie gemaakt van bijzonder mooie 20e-eeuwse stukken. Alle drie de componisten schreven de werken op dit album DUO in verontrustende en turbulente tijden; tijdens een wereldoorlog.

Bohuslav Martinu vluchtte in 1940 naar de Verenigde Staten. De première van zijn eerste cellosonate noemde hij de ‘laatste groet uit een betere wereld’.

Poulenc's Cello Sonate uit 1940 werd na de eerste uitvoering met weinig enthousiasme ontvangen. Sommige critici beoordeelden het als ‘aangenaam maar niets meer...’.

Paul Hindemith schreef zijn 'Drie Stukken voor cello en piano Op.8' tijdens zijn studie in 1917. Later deed hij zijn werken uit deze creatieve periode af als ‘ondraaglijk’.

Nuala en Robert zullen fragmenten van de zojuist verschenen cd laten horen. Ze gaan in gesprek met elkaar en het publiek over de creatie van dit project en geven een kijkje achter de schermen. Inclusief een heerlijk glaasje Glühwein en zelfgebakken koekjes om de adventstijd in te luiden!

Nuala McKenna - cello
Robert Kulek - piano

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!