LOADING
Zo. 19 november 2023 – 15:00
Ties Mellema
presenteert:
19/11

Improv Sunday

Expect the Unexpected. Drie unieke improvisatie-ensembles met muzikanten uit Amsterdam en Keulen.

Improv Sunday in Splendor! Drie unieke trio’s die nog nooit eerder hebben samengespeeld. Een breed spectrum aan stijlen uit de Amsterdamse scene met Angelika Sheridan als speciale gast uit Keulen.

De trio’s zijn:

Splendorlid Ties Mellema besloot na zijn langdurig ziekte naast het saxofoonspelen te gaan componeren met elektronica.

Gitarist Theo Holsheimer slaat een brug tussen jazz, metal en contemporary classical music. Altijd op zoek naar klanklandschappen door gebruik van effecten.

Percussionist, componist, improvisator en performer Bart de Vrees werkt met zowel traditionele (akoestische) instrumenten/stemmen als met nieuwe media zoals (live) elektronica en video.

Improvisator Angelika Sheridan ontwikkelde haar eigen klanktaal op de basfluit, door conventionele technieken te combineren met hedendaagse en zelf ontwikkelde technieken.

De Canadese contrabassist Aaron Lumley woont sinds 2019 in Amsterdam. Lumley werkt met het uitgebreide sonische bereik van de akoestische contrabas en is een avontuurlijke muzikant die speelt op een instrument dat in kwinten is gestemd, met behulp van een zelfgemaakte strijkstok.

Ivo Bol schept zijn eigen geluidswereld met gevonden geluiden. Het zoemen van de koelkast, een vergeten cassettebandje, het gekraak van de lp voordat de muziek begint.

Percussionist Marcos Baggiani staat bekend om zijn aanstekelijke manier van spelen, vol overgave. Zijn persoonlijke focus is flexibiliteit, improvisatie, en de dynamiek van expressie en energie.

Maarten Ornstein speelt tenorsaxofoon, klarinet en basklarinet en werkt als componist en arrangeur. Als muzikant met een verbazingwekkende diversiteit speelt en componeert hij een grote verscheidenheid aan muziek, variërend van jazz tot barok en van klassiek Arabisch tot hedendaagse funk.

De Canadese multi-instrumentalist en componist Marielle Groven speelt op viool, piano en pijporgel en componeert voor verschillende ensembles. Haar gecomponeerde muziek benadrukt de schoonheid en complexiteit van rauw geluid, ruwweg uitgehouwen met behulp van eenvoudige compositiemethoden

Ties Mellema, saxofoon, synths
Theo Holsheimer, gitaar
Bart de Vrees, percussie, synths
Ivo Bol, samplers, synths
Angelika Sheridan, fluit
Aaron Lumley, contrabas
Maarten Ornstein, saxofoon, klarinet
Marielle Groven, piano, viool
Marcos Baggiani, drums

Sliding scale tickets: €5 - €7,50 - €10 - €12,50 - €15
Voor iedereen toegankelijk, pay what you can!
Er is geen verschil in de prijscategorieën, je kunt bij binnenkomst kiezen waar je wilt zitten.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9,99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4,99.

Steun Splendor!