LOADING
Di. 4 oktober 2022 – 21:00
Shishani presenteert:
04/10

Shishani X Wendel Patrick

Nieuw werk

Zangeres, gitariste en singer-songwriter Shishani is een van de nieuwere musici binnen het Splendor-collectief. Deze immens creatieve muzikante heeft haar wortels in Namibië en België, maar groeide voornamelijk op in Nederland. In haar werk is ze altijd op zoek naar manieren om deze werelden samen te brengen, of ze nu speelt met haar kwartet Namibian Tales (waarvoor ze regelmatig naar Namibië afreisde om te leren van de San mensen uit de Kalahari woestijn); haar unieke all-female groep Miss Catharsis (dat vrouwen van kleur centraal stelt); haar band Shakuar (waarmee ze live elektronica vermengt met traditionele instrumenten) of de groep Sisterhood (een groep van 11 vrouwelijke artiesten die het gedeelde erfgoed van Indonesië en Namibië via het Nederlandse koloniale verleden onder de aandacht brengen).

Shishani is niet alleen bewapend met een betoverende stem en idem gitaarspel – beiden beïnvloed door de Afro-Amerikaanse en Afrikaanse muziektradities – maar ook met een achtergrond in antropologie en musicologie, waardoor ze als krachtige artiest en activiste altijd sociale vraagstukken belicht. Ook richtte ze activistische kunstprojecten op als het multidisciplinaire podium Cinnamon Wednesdays in Amsterdam (dat werd gerund door zes cross-culturele vrouwen) en ARTNAM (waarmee ze Namibische kunst in binnen- en buitenland onder de aandacht bracht). En dit alles is nog maar het tipje van de ijsberg van Shishani's werkzaamheden, want ze is ook vaak te vinden in uiteenlopende samenwerkingen met artiesten uit theater, dans en spoken word. Shishani's prikkelende initiatieven – waarmee ze veelvuldig tourt in binnen- en buitenland – zijn bijna niet bij te houden, en werden dan ook bekroond met meerdere prijzen en nominaties (waaronder de Amsterdam Prijs voor de Kunst in 2020).

Vandaag brengt Shishani de multi-instrumentalist, producer, pianist, DJ en muziekprofessor uit Baltimore (VS) Wendel Patrick mee naar Splendor. Hij is zowel klassiek pianist als een multidisciplinaire artiest die zich – net als Shishani – laat beïnvloeden door stijlen als soul, jazz en hiphop. Wendel Patrick (het alter ego van de klassieke- en jazzpianist Kevin Gift) voelt zich in vele gedaantes thuis op het podium: of hij nu met zijn band speelt, tussen twee draaitafels in staat, beatboxt, improviseert, of een Mozart Concerto voor een orkest speelt. Ook werd hij benoemd tot Nasir Jones Fellow (2021-2022) at the Hutchins Center for African and African American Research at Harvard University door zijn innovatieve werk en onderzoek in het veld van de hiphop.

Shishani en Wendel presenteren vandaag nieuw werk waaraan artiesten als de rapper & historian Donnie Adams, a.k.a. Xception, meewerkten.

Shishani - vocals, gitaar
Wendel Patrick - piano, electronica

impwoyt

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!