LOADING
Wo. 10 augustus 2022 – 10:00
Claron McFadden
presenteert LEDENCONCERT (workshop):
10/08

Swarm with Claron McFadden (10u)

Interactieve workshop over vrije vocale improvisatie

Ontdek je eigen intuïtieve én onze collectieve creativiteit in deze workshop met Claron McFadden!

Splendormuzikant Claron McFadden bezit niet alleen een kristalheldere stem waarmee ze haar wereldwijde publiek unaniem op het puntje van haar stoel laat zitten – of ze nu eeuwenoude barokmuziek zingt of de nieuwste composities die meestal speciaal voor haar zijn geschreven – maar ook een onderzoekende en filosofische levenshouding waarmee ze continu de wereld intrekt, op zoek naar bijzondere ontmoetingen, mogelijkheden om te leren en inspiratie om te creëren. Claron kan opduiken in de hoofdprogrammering van het Holland Festival, in een underground jazz bar, in een multidisciplinair experimenteel theaterstuk, in een kraakpand, of in een muziektheaterstuk dat ze zelf initieerde: maar waar je haar ook vindt, ze zal garant staan voor een betoverende ervaring terwijl ze je tegelijkertijd net zo comfortabel en ontspannen laat voelen als in je eigen woonkamer.

In deze interactieve (en leuke!) workshop duiken we met Claron in de wereld van improvisatie, op zoek naar dat wat zich 'tussen de noten' afspeelt en wat door wetenschappers het Swarm Principle wordt genoemd. Dit principe, waarbij een systeem op een collectieve maar gedecentraliseerde en zelf-organiserende manier samenwerkt, kennen we vooral uit de natuur: denk aan zwermen vogels, bijenkolonies en bacteriële groei. Maar kunnen mensen dit ook? Claron is ervan overtuigd. Ze vroeg professor Robbert Dijkgraaf of deeltjes ook kunnen improviseren, en toen hij antwoordde met "absoluut!" wist ze: als atomen het kunnen, kunnen wij het ook.

Claron ontwikkelde de workshop SWARM! oorspronkelijk voor zangers, maar gelooft er sterk in dat iedereen die open-minded is en niet verlegen om 'geluid' te maken met zijn of haar lichaam, iets zal hebben aan deze workshop. De focus ligt op de ontdekking van je eigen intuïtieve creativiteit en hoe door improvisatie een verbindende en gezamenlijke energie in een groep kan ontstaan: een groep die samen zwermt, bewegend als één geheel naar een gemeenschappelijk doel.

Duur: 90 minuten

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan kun je hieronder gewoon een kaartje kopen en ben je alsnog meer dan welkom in het clubhuis.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!