LOADING
Zo. 3 juli 2022 – 20:00
Mattijs van de Woerd
presenteert:
03/07

KURKUMA - album release

Vrije impro meets renaissance op nieuw album van Irene Sorozábal

An intense golden texture fills the room– a cloud of mist or mysterious dust.
A world where berries hold hidden truths, stomachs of lovers are sewn together and men bloom like flowers.
Daisies grow between the nails and lilies resurrect the dead.

KURKUMA is een project geleid door de Spaanse blokfluitiste, zangeres en componiste Irene Sorozábal, die een brede waaier aan muziek uitvoert van middeleeuws tot hedendaags klassiek, impro en eigen muziek. Ontstaan vanuit de behoefte om stylistische preconcepties los te laten en te vertrouwen op haar intuïtie, laat Irene met KURKUMA de muzikale talen van hedendaagse jazz tot renaissance contrapunt met elkaar versmelten. Optredens op Amsterdamse podia zoals het Goethe Instituut, Comedy Café en Teatro Munganga werden warm ontvangen en geprezen voor hun eerlijkheid, fragiliteit en onverwachte klankcombinaties.

KURKUMA's debuutalbum wordt gereleased op het audiophile label TPRTK op 17 juni. Deze opname kwam tot stand met steun van het Amarte Fonds. Of je nu van hedendaagse jazz, klassieke muziek, oude muziek of alternatieve genres houdt: KURKUMA spreekt je met haar harmonieuze mix van vrije impro en oude muziek gegarandeerd aan.

Voor en na het concert kunt u op zolder werk bekijken van beeldend kunstenaar Kalliopi Ioumpa. De stukken zijn geïnspireerd door de teksten van Irene Sorozábal, en komen tevens terug in het artwork van de cd.

Irene Sorozábal - compositie, zang, blokfluit
Kirsi-Marja Harju - trompet
Adrian Moncada - piano
Pedro Ivo Ferreira - contrabas
George Hadow - drums

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!