LOADING
Vr. 28 januari 2022 – 18:00
28/01

Start in Splendor: Playing with Words

improviseren langs kunststromingen

Playing with Words, geïnspireerd op Julian Rosenfeldts film “Manifesto”, is een werk dat is geconcipieerd en wordt uitgevoerd door Kalea en beeldend kunstenaar Phoebe Pryor. Het geeft de verledens van de muziek opnieuw vorm door middel van literatuur, eigen composities, improvisatie, en live drawing. Het houdt zich bezig met de vele kunst- en literaire stromingen van de 19e en 20e eeuw, waaronder de Romantiek, het existentialisme, symbolisme, imagisme, kubisme en futurisme, en het put inspiratie uit gedichten en teksten van J.W. Goethe, Søren Kierkegaard, Gertrude Stein, Ezra Pound, W.H. Auden en vele anderen.

“Indeed, if it were not for you, what would I be? What is the little I have done except to arouse you?” - Walt Whitman, Leaves of Grass * * *

"Playing with Words" is de verzilvering van de Start in Splendor Prijs, die Anna Litvinenko in 2019 werd toegekend. De Start in Splendor Prijs is een onderdeel van het Nationaal Cello Concours, en wordt toegekend namens het Nationaal Cello Concours, de Cello Biënnale Amsterdam en Splendor Amsterdam. In aanmerking komen veelbelovende jonge cellisten die, naast een uitzonderlijke beheersing van hun instrument, blijk geven van bijzonder programmeertalent. Het artistiek sterkste en meest creatieve programma-idee wordt beloond met de Start in Splendor Prijs: de winnaar krijgt de gelegenheid en het budget om in Splendor zijn of haar unieke concertprogramma te realiseren en te produceren. Eerdere winnaars waren Lidy Blijdorp (2016) en Kalle de Bie (2017).

Kalea:
Anna Litvinenko - cello
Katie Macdonald - fluit
Beatriz Rola - viool
Phoebe Pryor - live drawing

Voor dit concert is een Coronatoegangsbewijs nodig. Klik hier voor meer informatie.

Ook lid worden?

Ruim 100 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!