LOADING
Zo. 26 september 2021 – 16:00
Sarah Jeffery
presenteert:
26/09

The Eternal Feminine

Vrouwen in de kunst van Monteverdi tot Beyoncé

Voor dit concert is een Coronatoegangsbewijs nodig. Klik hier voor meer informatie.

Door de geschiedenis heen zijn vrouwen afgebeeld als mythische en wonderbaarlijke objecten in alle vormen van kunst. Dit geldt vooral in de renaissance tijd, waar vrouwen vaker worden afgebeeld als symbolen van de prestaties van mannen. In huidige popcultuur worden vrouwen nog steeds afgebeeld als voorwerpen of prijzen die geclaimd kunnen worden.

The Eternal Feminine is een theatrale ervaring die het leven van een archetypische vrouw volgt. Terwijl we door haar ontwikkeling van kindertijd naar volwassenheid reizen, worden de rollen van vrouwen in de kunst door de eeuwen heen naast elkaar geplaatst en gespiegeld. Deze interactieve beleving combineert dans met theater, scène en muziek, waarbij het publiek centraal staat. Dit theaterstuk combineert muziek die dit jaar door maker Verena Barié is gecomponeerd met muziek uit de 16e eeuw en doorbreekt de barrières van de tijd om te laten zien dat deze thema's universeel emotioneel en aangrijpend zijn.

The Eternal Feminine is geselecteerd als winnaar van de pitch competitie van het Grachtenfestival, in de categorie ‘Cross-over’ 2020. Het gaat in première op het festival in augustus 2021.
The Eternal Feminine wordt ondersteund door het Amsterdam Fonds voor de Kunst.

Emily Bannister & Daniel Scott (Blokfluiten)
Anastasia Terranova (Sopraan)
Verena Barie (Geluidskunstenaar)
Maria Mavridou (Dans)

Ook lid worden?

Ruim 100 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!