LOADING
Do. 10 juni 2021 – 19:30
Anne La Berge
presenteert:
10/06

MOORD en Assail

Twee audiovisuele voorstellingen voor fluitist, elektronische muziek en projecties

Anne La Berge presenteert MOORD van Cinzie Nistico en speelt haar eigen werk Assail. Twee audiovisuele voorstellingen over extremen in ons leven.

MOORD is een audiovisuele live voorstelling voor een fluitiste, elektronische muziek en overhead projector.

Concept, compositie en live elektronica: Cinzia Nistico
Visuals, overhead projector: Esther Urlus
Fluit: Klaasje Nieuwhof

Waarom is het misdaadgenre voor zoveel kunstenaars en toeschouwers zo fascinerend?

MOORD beschrijft de doding zonder de moord te tonen. De voorstelling vangt een extreem moment in, terwijl het zich afspeelt, zoals een serie snapshots. Een moord is een afsluitende gebeurtenis, tenminste voor het slachtoffer; het eindstuk van hun leven. MOORD rekt deze afsluiting en brengt haar verborgen processen aan de oppervlakte, maakt de vorm daarvan ervaarbaar. De voorstelling beweegt zich onherroepelijk richting haar eigen einde, totdat zij haar eigen energie uitdooft.

Van een moord voert geen weg terug, er is geen reparatie mogelijk en ook geen compensatie. Door het over elkaar heen leggen van verschillende visuele effecten en projecties op de fluitiste en ook door de manier waarop de klanken bewerkt worden, brengt deze voorstelling naar voren hoe dramatische gebeurtenissen de protagonisten als persoon laten verdwijnen en hun identiteit laten desintegreren. De performer wordt gereduceerd tot een bijna tweedimensionale figuur, tegelijkertijd aanwezig en afwezig.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Balkonscènes

Assail (2017 - 2021) voor solist, video, en elektronica. Anne La Berge.

Assail is een verhaal dat vanuit zes verschillende emotionele perspectieven wordt verteld. Muzikale intermezzo's vormen een intiem en geïntegreerd onderdeel van het geheel. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van verwarring, walging, angst, woede, schaamte en verdriet.

Video: Marcel Wierckx
Fluit en stem: Anne La Berge

https://soundcloud.com/cinzia-nistico/moord-excerpt-cinzia-nistico

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!