LOADING
Za. 10 april 2021 – 19:00
Anne La Berge
presenteert:
10/04

Flutes in Wolfe's Clothing (19:00u & 20:45u)

Wereldpremière nieuw werk van Julia Wolfe

DIT CONCERT KAN HELAAS NIET PLAATSVINDEN Lees er hier meer over.
Kaartkopers ontvangen nog bericht.


Flutes in Wolfe's Clothing is een speciaal project gericht op de wereldpremière van een nieuw werk van Julia Wolfe voor 12 fluiten.

Julia Wolfe is momenteel een van de onderscheiden componisten uit de Verenigde Staten. Pulitzer-prijswinnaar, MacArthur Fellow, noem maar op, ze heeft veel prestigieuze compositieprijzen in de Verenigde Staten gekregen. Ze is een van de oprichters van het Band on a Can-collectief en haar muzikale inspiratie komt nog steeds uit folk-, klassieke- en rockgenres, waardoor ze een moderne gevoeligheid krijgen en tegelijkertijd de muren tussen hen afbreken.

Uitgevoerd door de fluitstudenten van Aldo Baerten van het Utrechts Conservatorium, met Splendorartiest Anne La Berge en te gast is fluitist/componist Ned McGowan.

De werken van Anne La Berge en Julia Wolfe zijn opdrachten van de National Flute Association in de Verenigde Staten. Conduits (2018) van Anne La Berge was een opdracht voor de Lifetime Achievement Award voor de Nederlanse fluitbouwer Eva Kingma, het nieuwe stuk was een opdracht voor 2020.

Programma:
Julia Wolfe - new piece
Ned McGowan - Naruto Strait
Anne La Berge - Conduits
Anne La Berge - Rough Diamond

Ned McGowan - fluiten
Anne La Berge - fluiten
Fluitstudenten van Aldo van Baerten van het HKU Utrecht Conservatorium

Bekijk deze trailer van Julia Wolfe's indrukwekkende werk Fire in My Mouth met de New York Philharmonic en Jaap van Sweden: