LOADING
Za. 19 september 2020 – 20:00
David Dramm
presenteert:
19/09

Sneak preview Cello Biennale: Sgt. Pepper's Lonely Cello Band (20:00u)

Cello Octet Amsterdam & David Dramm

Met Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band werden door The Beatles in 1967 alle pop- en rockwetten gebroken, geen losse nummers meer maar een totaalconcept. The Beatles gingen met ongekende opname-experimenten los voor dit album, omdat ze wisten dat ze het toch nooit live zouden uitvoeren.

Cello Octet Amsterdam waagt het om een instrumentale live versie te spelen van - voor velen - de beste popplaat aller tijden. Samen met Splendor's eigen componist/arrangeur David Dramm, durft het Octet deze uitdaging aan. Zoals de Cello Biënnale het zelf schreef: "Een enorme technische en artistieke uitdaging die alleen een zeer ervaren vakman en grote creatieve geest die ook nog alles weet van pop en rock kan aangaan. Er is eigenlijk maar één persoon die we hiervoor konden vragen: de Nederlands-Amerikaanse componist, gitarist en popzanger, David Dramm."

Op deze unieke presentatie laat Dramm en het Octet een aantal nummers van het plaat horen en praten ze over het maakproces en geschiedenis van deze iconische plaat. Een bijzonder kijkje in de keuken van één van de hoogtepunten van de Cello Biënnale die in oktober a.s. plaatsvindt.