LOADING
Di. 10 december 2019 – 20:15
Michiel Weidner
presenteert:
10/12

Prisma Strijktrio Reageerbuis 2019

Het jaarlijkse Prisma Lab voor Muzikale Verbinding

Samenlevingen schiften, ijskappen smelten en witte wereldleiders twitteren de hele wereld uit elkaar…

Gelukkig heeft Prisma Strijktrio zijn jaarlijkse Reageerbuisconcert: Daar verbinden wij ons repertoire van het jaar met elkaar live op het podium van Splendor. Als katalysator voegen wij mooie verhalen toe en luisteren samen met u naar het resultaat.

Schift het of neemt het vaste vorm aan? Wordt het warm en zou het wel eeuwig mogen duren? Vooral luisteren wij naar de reakties van u, lief publiek! Wij vragen wat u van onze experimenten vindt, wat u hoort en wat u ons aan- of afraadt.

U hoort muziek van Beethoven’s jonge bewonderaar Ferdinand Hiller en wat hij uithaalde aan het sterfbed van de grote meester. Wij spelen delen uit het trio dat Renske Velthuis voor ons aan het schrijven is en zij vertelt hoe het is om een jaar lang met dit stuk in wording te stoeien. Het stuk heet niet voor niets 'De Tocht'.

Zij vertelt over haar compositielessen van David Dramm, van wie wij, als het even meezit, ook een nieuw werk voor strijktrio kunnen laten horen. Heet van de naald.

Let op! Dit concert is te combineren met het concert van Nora en Marnix op dezelfde avond om 21:30 in de kleine zaal. Voor het geval dat u ook graag op hun nieuwe programma wilt reageren!

Prisma Strijktrio:
Janneke van Prooijen - viool
Elisabeth Smalt - altviool
Michiel Weidner - cello
gasten: Renske Velthuis en David Dramm