LOADING
Za. 12 oktober 2019 – 20:30
Oene van Geel
presenteert:
12/10

James & Graham Campbell (CA) + Oene van Geel & Emile Visser

Top musici uit Canada en vader & zoon

James Campbell en Graham Campbell zijn een klarinet en gitaarduo uit Canada. Hoewel vader en zoon, zijn ze in hun muzikale relatie meer als broers. Hun muziekkeuze bestaat uit jazz, Braziliaanse choro en originele muziek en arrangementen, allemaal uitgevoerd met de gevoeligheid van kamermusici.

Voor deze uitvoering worden ze vergezeld door hun vrienden Oene Van Geel (altviool, cajon) en Emile Visser (cello). 'Canada's vooraanstaande klarinettist en bladersolist' volgens de Toronto Star, heeft James Campbell als solist en kamermusicus opgetreden in meer dan 35 landen met meer dan 60 orkesten, waaronder de Boston Pops, Montreal Symphony en de London Symphony. Hij heeft samengewerkt met Glenn Gould en Aaron Copland en toerde met meer dan 35 strijkkwartetten, waaronder de Guarneri, Amadeus en Vermeer. Van zijn meer dan 40 opnames beoordeelden de BBC en The Times of London zijn opname van het Brahms Clarinet Quintet als de best beschikbare en zijn CD "Stolen" Gems "(Marquis Records) won een Juno.

James Campbell is sinds 1985 artistiek directeur van het Festival of the Sound en is sinds 1988 professor muziek aan de beroemde Jacobs School of Music aan de Indiana University.

Beschreven als een "begaafd gitarist en componist" (The Whole Note), is Graham Campbell een veelzijdige muzikant gevestigd in Toronto, Canada. Zijn ervaring in jazz, pop, folk, wereld- en kamermuziek heeft hem meegenomen naar vele grote festivals in Noord-Amerika en Europa, waaronder het Festival of the Sound en The Ottawa Chamber Music Festival, verschenen met opmerkelijke muzikanten zoals jazzpianist Gene DiNovi, genre-buigende violist Mark Fewer, jazzzanger / pianist Laila Biali, The Afiara String Quartet en pijler van de Canadese Braziliaanse muziekscene Aline Morales.

Hij treedt regelmatig op met de psychedelische Braziliaanse rockband Os Tropies, reggaeband The Human Rights, de Braziliaanse singer-songwriter Bruno Capinan en de multi-instrumentalist Emilyn Stam. Oene van Geel en Emile Visser zijn bekende muzikanten in de Nederlandse muziekscene. Ze speelden meer dan 25 jaar samen in het Zapp4 String Quartet en speelden met veel plezier met James en Graham op verschillende tours in Canada.

James Campbell - klarinet
Graham Campbell - gitaar
Oene van Geel - altviool/percussie
Emile Visser - cello

Deze video maakten James en Graham speciaal voor het Splendorconcert:

Klik hier voor nog een vimeo.