LOADING
Zo. 31 maart 2024 – 16:00
Willem Wits
presenteert LEDENCONCERT:
31/03

24 uur Paasritueel

Willem Wits: Een voorstelling maken en uitvoeren in 24 uur

Willem Wits viert een hedendaags Paasritueel in Splendor. Hij zondert zich voor 24 uur af op de Splendorzolder om een voorstelling te maken. Aan het eind van deze maakmarathon is direct de uitvoering. Hoe dat zal klinken en waar het over zal gaan valt moeilijk te voorspellen, al is de kans groot dat er inventieve ritmes en prikkelende verhalen zullen zijn.

Willem: "Als componist / theatermaker ben ik meestal maanden of zelfs jaren bezig aan een nieuwe voorstelling. Deze Pasen ga ik de uitdaging aan om iets te maken en uit te voeren binnen 24 uur. Het resultaat zal een diepere kijk geven in de makersziel dan je gewend bent: er is simpelweg geen tijd om rafelrandjes bij te schuren. Dat betekent trouwens niet persé dat het een zware voorstelling wordt. Het is alle kanten op ongefilterd: het simpele, vrolijke melodietje waar je mee opstaat krijgt evenveel gewicht als de donkere gedachtenflard die je wakker houdt, of de domme mop waarvan je dacht dat je hem vergeten was."

Willem Wits - componist en uitvoerder

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan ben je natuurlijk meer dan welkom! Hieronder kan je een kaartje kopen.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!